fbpx

Ensemblen 2023

Ensemblen 2023

FALKENBERGSREVYNS STJÄRNOR

Bertil Schough

37 revysäsonger

Bor: Falkenberg
Yrke: 
Speleman, revyartist och delägare i Falkenbergsrevyn
Föreställningar:
1 788 sedan 1987

Sågverksarbetare, konfirmandledare och musiklärare – vägen till revyscenen var krokig för musikgeniet Bertil Schough. På senare år har han fått en nytändning.
– För några år sen var jag beredd att hoppa av men numera är det roligare än någonsin, säger han.

1987 tog han klivet in i dåvarande Krogseredsrevyn.
– Jag möttes av fyra herrar som knappt kunde sjunga. Det lät inte vackert så jag lyckades kvotera in Håkan Runevad. I dag är den goa blandningen av musik och komik Falkenbergsrevyns signum och en av herrarna som inte sjöng så bra revyns producent och kollega sedan många år.

Lena Petersson

25 revysäsonger

Bor: Tvååker
Yrke: Artist
Föreställningar:  1294

Lena älskar att underhålla genom att sjunga och spexa på revyscenen. Hon är en ovanligt mångsidig artist. Ena stunden förgyller hon föreställningen med sång, den andra byter hon skepnad och använder sin humor. 

Av alla nummer hon medverkat igenom åren har hack i skivan-numret  ”Itsy bitsy” definitivt gått till revyhistorien. Som sångerska har hon sjungit allt från dansband till storbandsjazz. 

Dessutom driver hon som illustratör besöksmålet ”Rit & Målerigården” på sin gård i Utteros utanför Tvååker. 

Lena var inte med i revyn 2020 på grund av en skada i axeln. Hon gjorde en succéartad comeback i sommarrevyn 2021 och stod sedan på Stadsteaterns scen igen 2022.

Håkan Runevad

33 REVYSÄSONGER

Bor: Ljungby
Yrke: 
Revyartist och delägare i
Falkenbergsrevyn
Föreställningar: 
1 690 sedan 1991

Håkan älskar sin revypublik och han har spelat över 1 500 revyföreställningar. När han ser tillbaka på sina 30 år på revyscenen är de roligaste minnena från de tillfällen då allt inte gått som på räls:
– Det absolut roligaste är när det händer något och jag tvingas improvisera. Sådana ögonblick kan inte skapas utan måste fångas i den stund de uppstår.

Falkenbergsrevyns publik skrattar väldigt mycket.
– Det är betydelsefullt för oss som står på scenen. Publikens skratt är som att sätta en turbo i motorn. Dessutom är vår publik med på noterna.

Linnéa Lexfors

6 revysäsonger

Bor: Halmstad
Yrke: Artist
Föreställningar: 1 195 sedan 2018

Linnéa Lexfors fick ett fantastiskt gensvar när hon debuterade i Falkenbergsrevyn 2018.

Ända sedan barnsben har Linnéa Lexfors fått omgivningen att skratta genom att imitera Stefan & Kristers figurer. Medan andra jämnåriga hade världskända idoler såg Linnéa mest upp till de båda buskiskungarna från Falkenberg.

I Falkenbergsrevyn kombinerar Linnéa både sång och komik. Hon älskar att sjunga men humorn är minst lika viktig för henne. Att roa publiken är en kick i livet, tycker hon.

– Det som driver mig är att få folk att skratta!

Bernt Bengtsson

16 revysäsonger

Bor: Varberg
Yrke: 
Musiker
Föreställningar: 
912 sedan 2008

Inför varje revy har kapellmästare Bernt Bengtsson jobbat hårt för att publiken ska få mycket härlig musik att njuta av.
– Hela året samlar vi låtar som vi sen kan para ihop med lämpliga ämnen, säger han.

Revypubliken har lärt känna Bernt som en mångsidig musikant som sjunger och spelar på heltid. Under sommaren leder han ”Allsång på Vallarna” och hemma i Varberg sjunger han i vokensemblen Goda Hopp.

– Jag vill roa folk med sånt jag själv tycker är roligt. Det handlar om att vara äkta i det man gör, också musikaliskt, säger Bernt Bengtsson.

Anna Carlsson

5 REVYSÄSONGER

Bor: Falkenberg
Yrke: 
Skådespelare och delägare i Falkenbergsrevyn.
Föreställningar i Falkenberg:
230 sedan 2019

Anna Carlsson gjorde stor succé 2019 och har sedan fortsatt i Falkenbergsrevyn. Hon gör sin fjärde säsong i vinter och bor numera på Grimsholmen söder om Falkenberg.

Publiken på Vallarnas Friluftsteater har genom åren kunnat se henne i hela tio olika uppsättningar. Hon har även spelat mycket revy med Uffe Larsson och varit med i R.E.A i flera år.

Anna Carlsson värdesätter det nära samarbetet i Falkenbergsrevyn, där alla är delaktiga och tillsammans skapar sketcher och låttexter. Redan från första stund stortrivdes hon med gänget.

Beppe Wackelin

21 revysäsonger

Bor: Halmstad
Yrke: 
Lärare och musiker
Föreställningar: 
1 072 sedan 2003

Beppe Wackelin beskriver det märkliga i att biljettförsäljningen tar fart rekordtidigt:
–Man skulle kunna få panik över det, men jag väljer att glädjas och få inspiration av att veta att vi etablerat något som människor är nyfikna på att få uppleva.

Vid sidan om revyjobbet undervisar Beppe estetelever i slagverk på Sturegymnasiet i Halmstad.
–  Jag har själv alltid varit intresserad av ljud och vill gärna testa hur olika saker låter.
Det kan räcka med att jag står i en hiss för att jag vill banka lite och höra hur det låter inifrån.

Emelie Alm

Första året 2023

Bor: Göteborg
Yrke:
Gymnasielärare 

Emelie Alm är en 32-årig multimusiker med keyboard som huvudinstrument. Hon började sin musikaliska bana som klassisk pianist men har genom åren vandrat vidare till såväl pop och rock som jazz och visa.

Som musiker är hennes främsta styrka ett gott gehör och bredd – både genre- och instrumentmässigt. Hon kommer ursprungligen från Stockholm men via studier på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg fastnade hon på Västkusten. Hon är verksam i flera olika delar av Göteborgs musikliv och ser nu fram emot att även få pröva på revygenren i Falkenberg.

Daniel Träff

2 REVYSÄSONGER

Bor: Landskrona
Yrke: 
Artist
Föreställningar: 61 sedan 2022

Daniel Träff gör efter förra årets succé sin andra vinter i Falkenberg. Han är 39 år och kommer ursprungligen från Växjö men bor sedan ett par år tillbaka i Borstahusen i Skåne.

Han är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg och har frilansat runt om i Sverige inom scen, TV, film och radio. Förutom passionen till teater ägnar han sig bl a åt att skriva, komponera och producera musik.

Hans hjärta har alltid bultat lite extra för revy eftersom han anser att revy är det ultimata teaterformatet.