fbpx

Tidigare revyer från Falkenbergsrevyn

dubbeldosen – 2022

 

BÄST OF ”SOMMARREVY” – 2021


Efter ett snabbt beslut som togs i maj 2021 valde Falkenbergsrevyn att göra entré i trädgården på Hwitans utomhusscen. Med endast veckor kvar till premiären som var satt till den 1 juli, så lyckades vi få en fin försäljning på våra biljetter. Efter 34 spelade föreställningar landade vi på en total biljettsiffra på 8 576 åskådare, vilket motsvara en beläggning på 85%. Vi vill påstå att det är klart godkänt för Bäst Of Sommarrevy mitt under rådande corona-pandemi.

Föreställningen regisserades för andra gången av Andreas Sköld. Han medverkade även på scen och precis som under föregående säsong så hade han Gustaf Jönsson som koreograf och bollplank.


Hårfint – 2020

Revyn Hårfint blev oerhört lyckad och det såldes biljetter som aldrig förr. Allt pekade mot nytt publikrekord och den 10 februari såldes också vår 30 000:e biljett, vilket innebar att en ny milstolpe var nådd. I början på mars drog sedan tyvärr Coronapandemin in med en väldig fart och den 15 mars tvingades Falkenbergsrevyn att avbryta revysäsongen och ställa in de återstående 15 föreställningarna vilket motsvarande nästan 6 000 biljetter. Årets revy lockade därför slutligen en publik på 24 649 åskådare vilket var en minskning med 4 151 biljetter jämfört med 2019. Tråkigt men oundvikligt med det som var på väg att bli tidernas succé. Totalt blev 62 föreställningar.

Föreställningen regisserades av Andreas Sköld för första gången som inför årets revy också blev delägare i Falkenbergsrevyn AB. Han var även med på scen och hade Gustaf Jönsson som koreograf och ständigt bollplank. 

Så här såg ”Hårfint” ut när den sändes på SVT1!


Uppskruvat – 2019

Falkenbergsrevyn 2019 gjorde verkligen tidernas succé. Årets revy lockade en publik på 28 800 personer vilket var en ökning med 4 572 åskådare eller 19 procent jämfört med året innan eller 33% bättre än 2016. Falkenbergsrevyn slog under året sitt åtta år gamla publikrekord på 25 821och det bästa av allt var att alla biljetterna tog slut med en beläggning på 100%.  
 
Revyn UPPSKRUVAT fick mycket bra recensioner i medier som SR Radio Halland, Hallands Nyheter, Hallandsposten, GP och Borås Tidning med kommentarer som I´m so excited”, ”Tajtare än någonsin”, ”Glittrande revy med många poänger” och ”Falkenbergsrevyn gräver guld på scen”. 

Ensemblen inför revyn 2019 förändrades med ett namn jämfört med 2018 och det var Anna Carlsson som ersatte Anna Brommé.  
Föreställningen regisserades för tredje året av Mats Sandelis och Emelie Hag-Sandelius ansvarade för koreografin. För scenografin ansvarade Fredrik Dillberg och Caroline Ericsson för kostym.  

Falkenbergsrevyn tävlade i augusti i Revy-SM i Östersund med de båda numren ”Toppmötet” och ”Brandskattat” men det blev tyvärr inga SM-guld denna gång. 

Så här såg ”Uppskruvat” ut när den sändes på SVT1!


HIttepå – 2018

Logo för revyn

2018 års Falkenbergsrevy blev både publik- och kritikerrosad med över 24 000 besökare vilket gjorde revyn till Sveriges största nyårsrevy och förstärkte begreppet ”Hela Sveriges Nyårsrevy”. Falkenbergsrevyn driver alltid med olika nyheter och trender och totalt uppmärksammades mer än ett 50-tal händelser på olika sätt i föreställningen HITTEPÅ.

Falkenbergsrevyn gillar att skoja med allt och alla både i och utanför landet och såväl Kim Jong Un, Donald Trump, Anders Borg som Janne Andersson bidrog på olika sätt i revyn. Det gjordes även ett hysteriskt roligt nummer om den lite lätt vilsna nazistdemonstrationen i Göteborg där demonstranterna porträtterades som riktigt grisiga ”nassar” vilket Falkenbergsrevyn senare på året även vann Revy-SM med för åttonde gången. Kim Jong Uns numera världsberömda frisyr, skandalen på Transportstyrelsen och Nordeas flytt till Finland och sommarens bevattningsförbud var också som klippt och skurna för årets revy. Andra stora händelser som lyftes upp i revyn var t ex alla turerna runt före detta rikspolischefen Dan Eliasson som fick sluta mitt under revysäsongen vilket gjorde att numret fick skrivas om. I numret ”Halvdant” fick han sina fiskar varma när Andreas Sköld släppte loss i en närmast hysterisk dans.

Revyensemblens viktigaste mål är att få publiken att skratta. Några gånger varje säsong görs en kontroll där man räknar skratt med hjälp av block och penna.  I år landade resultatet på 260 rejäla skratt vilket motsvarar ungefär två skratt i minuten. 
– En bra revy ska både vara rolig och elak och framförallt väldigt aktuell och det var verkligen årets Falkenbergsrevy. Vårt mål är var att bli rejält utskrattade och det är nog inte alla som går till jobbet med den förhoppningen. Men vill man göra Sveriges roligaste nyårsrevy så är det ett givet mål, kommenterar Magnus Wernersson som är revyns producent.

Ensemblen fick ett nytt tillskott i år då Linnea Lexfors gjorde entré som ersättare för Eva-Lotta Bernström som valde att inte medverka i vinter. Övriga medverkande i årets revy var Lena Petersson, Anna Bromee, Bernt Bengtsson, Andreas Sköld, Bengt Ivarsson, Beppe Wackelin, Håkan Runevad och Bertil Schough. Revyn regisserades för andra året av Mats Sandelius och koreograferades av Emelie Sandelius Hag.

Så här såg ”HittePå” ut när den sändes på SVT1!


Spexit – 2017

Logo för revyn

Ett 20-årigt jubileum firades med en festlig revy och som vanligt spexades det om stora händelser så som Brexit och Trumps vinst i USA:s presidentval. Skandalerna inom Kommunal och på Karolinska Institutet skildrades men vi fick också besök av norska skidåkare med en väldigt speciell munsalva.

Ensemblen bestod i år utav Bernt Bengtsson, Eva-Lotta Bernström, Anna Bromee, Bengt Ivarsson, Lena Pettersson, Håkan Runevad, Bertil Schough och Beppe Wackelin. Björn Holmgren valde att sluta som regissör efter 30 års revyer i Krogsered och Falkenberg. Mats Sandelius från Karlshamn tog över som regissör och Emelie Sandelius Hag var koreograf.

Så här såg ”Spexit” ut när den sändes på SVT1!


Ute & reser – 2016

Logo för revyn

Revyn gjordes som en resa med start i början på året och slut i december med mängder av minnesvärda resmål med på vägen. Som vanligt kryssade Falkenbergsrevyn lätt och elegant mellan såväl världsliga händelser som ekonomikrisen i Grekland och Volkswagens avgasfiffel till nakenbadarnas allt vildare aktiviteter i Mellbystrand och det nya alkoholfria arenanamnet i Falkenberg. Fågelskådar´n återkom i vinterns revy efter några års uppehåll.

Ensemblen var samma som året innan och det blev totalt 59 föreställningar och som sågs av totalt 21 359 åskådare. Föreställningen regisserades av Björn Holmgren och koreograferades av Emelie Hag Sandelius.


Nymålat – 2015

Logo för revyn

År 2014 målades det politiska landskapet om efter valet och det var självklart något som det skämtades friskt om i revyn ”Nymålat”. Det skämtades också om Rysslands kränkning av svenskt vatten genom tolkningen av baletten Svansjön som i Falkenbergsrevyns tappning fick heta ”Östersjön”. Andra nummer målade upp scener om hur dagens unga pensionärer verkar, Skottlands folkomröstning om självständighet och attefallshus.

Ensemblen var samma som året innan och det blev totalt 62 föreställningar och som sågs av över 24 000 människor. Föreställningen regisserades av Björn Holmgren och koreograferades av Emelie Hag Sandelius som fick Parnevikstipendiet för sina dansanta insatser.


Mitt i smeten – 2014

Logo för revyn

I 2014 års revy bakades många händelser ut till en kritikerrosad föreställning. Det skämtades bland annat om att ryskt militärflyg flög in på svenskt territorium, det dåliga betyget för den svenska skolan, ekonomisk kris i USA, Rysslands syn på homosexualitet, hästköttskandalen och i en låt hedrades Nelson Mandela.

Andreas Sköld gjorde succé under sin debut på Falkenbergs scen. Han hyllades av såväl recensenter som publik. I övrigt var ensemblen densamma som tidigare år. Föreställningen regisserades av Björn Holmgren och koreograferades av Emelie Sandelius. 67 föreställningar spelades och när den visades på SVT i juni sågs den av ca 800 000 personer.


Bubblande tider – 2013

Logo för revyn

År 2013 var det jubileumsår och Falkenbergsrevyn firade 15 år med en stor tårta på scen i avslutningsnumret. Namnet syftade naturligtvis på jubileumet och att det totalt blivit trettio revysäsonger från starten i Krogsered 1982 och 15 år sedan flytten in till Falkenberg 1998.

I årets revy skämtades det om Loreens låt ”Euphoria”, Sveriges försvarsaffär med Saudiarabien, myndigheternas fiffel med dyra personalfester och hen-debatten. Annat som uppmärksammades var att Svensktoppen firade 50 år, Stefan Löfvens första år som partiledare för Socialdemokraterna och Sveriges bragd-match mot Tyskland (4-4). Dessutom avslutades revyn med en minnesvärd kavalkad på musikaliska godbitar genom åren.

Anna Bromee lämnade ensemblen detta år och istället tog Jörgen Mörnbäck över på scenen med imitationer som sin specialitet. Regi stod Björn Holmgren för tillsammans med den nya koreografen Emelie Sandelius. Revyn spelades i 64 föreställningar och det blev det näst bästa året någonsin med en publik på totalt 25 512 besökare och en beläggning på runt 99%. Föreställningen sändes på SVT i maj och hade över 800 000 tittare. Förutom Falkenbergsrevyns jubileum firades även Bengt Ivarsson som gjorde sin 1000 föreställning sedan debuten i Krogseredsrevyn 1985.

Revyn fick även i år bra recensioner med bl a fyra getingar av GT/Expressen. Borås Tidnings KjellÅke Dahlin skrev bl a att ”Jubel, skratt och njutning avlöser varandra” om föreställningen.


Svängigt värre – 2012

Logo för revyn

2012 var ett svängigt år med händelser som t.ex. Euro-krisen, turerna kring Håkan Juholt, Saab och Carema och inte nog med det hade vi en ensemble det svängde rejält om. Andra saker det skämtades om i 2012 års revy var det kungliga dopet, Tomas Tranströmers nobelpris och one-piece-dräkterna.

Ensemblen var den samma som i ”Glödhett” året innan och regisserades av Björn Holmgren med Anette Cortese som koreograf. Revyn spelades i 66 föreställningar och sågs totalt av 25 070 människor.

Föreställningen fick bra betyg i media och Pelle Hörmander på Sveriges Radio Hallands sa bl a ”Hur kan man bli bättre när man är bäst redan!”.

I augusti tävlade Falkenbergsrevyn i revy-SM i Karlskoga och tog där hem en dubbel i form av SM-titlar i både sketch- och monologklassen. Eva-Lotta Bernström gjorde med hjälp av sin figur ”Beda” numret ”I väntans tider” och sen var hon också med och vann sketchklassen med ”Som en saga” ihop med Håkan Runevad och Bengt Ivarsson. 


Glödhett – 2011

Logo för revyn

I och med revyn Glödhett nådde Falkenbergsrevyn på något sätt halvtid i revyhistorien. Revyn startades ursprungligen i Krogsered 1982 där man sen gjorde 14 säsonger. Årets revyn var den 14.e i Falkenberg och alltså totalt den 28:e sedan starten.

Föreställningen spelades i 64 föreställningar och lockade 25 827 åskådare viket är nytt publikrekord. Revyn spelades till den 9 april vilket också gav den längsta spelperioden någonsin. Glödhett syftade framförallt på det isländska vulkanutbrottet som skapade en planlös vår utan flygtrafik över hela Europa.Burka-debatten och efterdyningarna sen valrörelsen med såväl bröstpumpar, Sverigedemokraternas intåg i riksdagen och Mona Sahlins avgång. Självklart drevs det också med Kungaboken samt tjutande vuvuzelos och grekernas dåliga ekonomi.

Ensemblen ändrades från året innan genom att Peter Ringdahl lämnade och Anna Bromee var ny i ensemblen. Föreställningen regisserades och koreograferades av Björn Holmgren och Anette Cortese. Glödhett fick bra betyg i pressen där bland annat tidningar som GT/Expressen och Borås Tidning lämnade 4:or i betyg. Även HN, HP, Radio Halland, Laholms Tidning och Kungsbacka Tidning levererade fina recensioner. Under säsongen gjorde både Liselotte Johansson och Håkan Runevad sina 1000:e föreställningar och firades på scenen för detta. 


Kärleksfeber – 2010

Logo för revyn

Kärleksfeber syftade självklart till lika delar på den kungliga bröllopsyran inför kronprinsessans bröllop som på svininfluensan som bredde ut sig under hösten 2009. Andra saker som lyftes fram i revyn var t ex utbredningen av Facebook, helikopterrånet, Fylking och Aschbergs prostatamarsch och självklart Ullareds-Morgans genombrott i tv-serien om Ullared.

Ensemblen var den samma som i revyn året innan och föreställningen regisserades av Björn Holmgren och Anette Cortese.

Kärleksfeber fick bra betyg i pressen där tidningar som GT, GP och Borås Tidning samtlig lämnade 4:or i betyg. Revyn spelade 61 föreställningar och lockade drygt 23 000 besökare till Falkenbergs Stadsteater. I augusti sändes sen revyn i ett timslångt program på SVT1 och lockade då 1,1 miljoner tittare.

Redan första helgen efter premiären gjorde Bertil Schough sin 1000 föreställning sen premiäråret i Krogsered 1997. En nyhet för året var också att Falkenbergsrevyn under hösten flyttade sitt kontor till Torggatan 1 där gamla restaurang Gudmunden låg innan. Därmed fick revyn ett mycket bättre och trevligare läger på sitt biljettkontor.” 


Avlyssnat – 2009

Logo för revyn

Revyn Avlyssnat fick sitt namn av den så heta FRA-debatten 2008. Revygänget hade tydligen lyssnat av året så bra att den åter igen lockade strax över 24 000 besökare till sina 61 föreställningar på Stadsteatern. I årets ensemble gjordes det en förstärkning jämfört med året innan – musikern Peter Ringdahl gjorde en bejublad entré. Övriga var Liselotte Johansson, Lena Petersson, Eva-Lotta Bernström, Håkan Runevad, Bertil Schough, Bengt Ivarsson, Bernt Bengtsson och Beppe Wackelin.

Föreställningen blev kritikerrosad och fick bland annat högsta betyg i form av 5:or i tidningar som GP och Borås Tidning. Även lokalmedia i form av Hallands Nyheter, Hallandsposten samt Radio Halland var mycket positiva.

27 mars blev en historisk dag för då gjordes den 1000:e föreställningen sedan starten i Krogsered 1982. Det finns faktiskt inga andra nyårsrevyer som spelat lika många föreställningar så nu är vi inte bara Sveriges största utan även Sveriges mesta nyårsrevy. 


En stänkare – 2008

Logo för revyn

Revyn ”En stänkare” blev en bra uppföljare på förra årets jubileumsföreställning. Revyn hade premiär på trettondagsafton och spelades 60 gånger till och med lördagen den 5 april som innebar en rekordlång spelperiod. Revyn sågs totalt av 24 318 åskådare vilket är den nästbästa publiksäsongen någonsin.

Såväl kritiker som publik var eniga om att årets föreställning var den bästa Falkenbergsrevyn gjort. I ”En Stänkare” gjorde Bernt Bengtsson från Varberg debut och ersatte Carita Jonsson som efter sex år valde att lämna ensemblen. Övriga i ensemblen var Liselotte Johansson, Lena Petersson, Eva-Lotta Bernström, Håkan Runevad, Bertil Schough, Bengt Ivarsson och Beppe Wackelin.

Föreställningen blev som sagt oerhört positivt mottagen av recensenterna och fick bland annat 4:or i betyg av tidningar som GT/Expressen och GP och högsta betyg i form av en 5:a i Borås Tidning. Även lokalmedia i form av Hallands Nyheter, Hallandsposten samt Radio Halland höjde föreställningen till skyarna.

Falkenbergsrevyn tävlade i Revy-SM i Norrköping det här året och vann sångklassen med numret ”Köttfarsen” genom Håkan Runevad. 


Uppkorkat – 2007

Logo för revyn

Föreställningen ”Uppkorkat” gjordes som jubileumsföreställning 2007 med anledning av att det var tionde säsongen i Falkenberg. Samtidigt firades också att det var 25 år sedan revyn 1982 startade i Krogsered. ”Uppkorkat” blev en stor publiksuccé och sågs av över 25 300 åskådare vilket var en ökning med 10% jämfört med året innan.

Totalt spelades 63 föreställningar mellan trettondagsafton den 5 januari och 31 mars. I ”Uppkorkat” gjorde både Eva-Lotta Bernström och Bengt Ivarsson comeback igen efter fem års uppehåll.

Övriga i ensemblen var Liselotte Johansson, Lena Petersson, Carita Jonsson, Håkan Runevad, Bertil Schough och Beppe Wackelin.

Föreställningen blev oerhört kritikerrosad och fick bland annat 4:or i betyg av tidningar som Aftonbladet, GT/Expressen, GP och Borås Tidning. Även lokalpressen hyllade föreställningen. 


Blåsningen – 2006

Logo för revyn

Blåsningen blev den nionde revyn på Stadsteatern i Falkenberg och den mest besökta (hittills). Med totalt 58 föreställningar och över 23 000 besökare befäste Falkenbergsrevyn åter igen sin ställning som Sveriges största nyårsrevy. 


Bäst of!, sommaren 2005

Logo för revyn

Föreställningen ”Bäst of” spelades på Kajskjul 8 i Göteborg under juli och bestod av enbart godbitar från åren i Falkenberg. Föreställningen uppskattades mycket av tidningar som t ex GT, GP och Borås Tidning och blev en stor nostalgikick. 


Svängdörrar – 2005

Logo för revyn

Svängdörrar var den åttonde uppsättningen i moderna Falkenbergsrevyns historia.

Denna revyn hade rekordtidig premiär redan 11 december och spelades på så vis över två år. Totalt blev det 55 föreställning vilka sågs av 21 735 åskådare. Denna publiksiffra är Falkenbergsrevyn nästbästa någonsin och positionen som Sveriges största nyårsrevy är intakt.

Ny i ensemblen i år var Åsa Gustafsson från Göteborg som hoppade in istället för Sara Ljungström (f.d Nilsson). I övrigt var det samma ensemble som i ”Snéseglat”. 


Sneseglat – 2004

Logo för revyn

Sneseglat var den sjunde uppsättningen för Falkenbergsrevyn på Falkenbergs Stadsteater. Föreställningen spelades 51 gånger och sågs av totalt ca. 20 700 åskådare. Publikintresset var mycket bra med en beläggning på otroliga 99,5%. Numret ”Porrdemokraterna” med hela ensemblen på scen tävlade i augusti i Revy-SM i Norrköping. Dock utan vinst detta året.

Nya på scen i årets ensemble var Daniel Ericsson och trummisen Beppe Wackelin. Lena Petersson gjorde comeback efter ett års uppehåll. 


Spegelvänt – 2003

Logo för revyn

Spegelvänt var den sjätte uppsättningen för Falkenbergsrevyn på Falkenbergs Stadsteater sedan flytten från Krogsered 1998. Föreställningen spelades 55 gånger och sågs av totalt 22 219 åskådare vilket var en bra ökning jämfört med året innan. 

Ny på scen i årets ensemble var Björn Holmgren som kombinerade sin insats på scen med att som vanligt även regissera föreställningen.


Kullagret – 2002

Kullagret var en jubileumsföreställning för Falkenbergsrevyn i och med att det var femte uppsättningen på Falkenbergs Stadsteater sedan flytten dit 1998.

Föreställningen spelades i 51 föreställningar och sågs av totalt ca. 19 500 åskådare. Numret ”Finska pinnar” med Håkan Runevad och Eva-Lotta Bernström i huvudrollerna korades i augusti till Revy-Sveriges bästa och roligaste sångnummer vid Revy-SM i Halmstad. Denna SM-titel var revygängets tredje sen första vinsten med Krogseredsrevyn i Umeå 1993.

I ”Kullagret” gjorde Carita Jonsson debut som ersättare för Lena Petersson som tagit sabattsår. 

Magnus Wernersson gjorde sitt första uppehåll från scenen sedan starten i Krogsered 1982. Sammanlagt gjorde han 548 föreställningar i sträck.


Färdknäppen – 2001

Färdknäppen var fjärde uppsättningen med Falkenbergsrevyn i modern tid.

Föreställningen blev kritikerrosad och fick bl a fyror i betyg i både GT och GP. Föreställningen spelades 55 gånger och sågs totalt av drygt 20 000 åskådare. 


Bokslutet – 2000

Bokslutet blev 2000-talets första nyårsrevy i Falkenberg med mängder av minnesvärda och mycket roliga nummer.

Totalt spelades det 55 föreställningar inför ca. 21 000 åskådare. 


X2000 – 1999

X2000 var en succérevy i ordets rätta bemärkelse. Så gott som alla föreställningar blev helt slutsålda och totalt sågs revyns 46 föreställningar av över 18 000 besökare. X2000 innehöll den bl a den succéfyllda Viagra-rapen ”Under bältet” som vann Revy-SM i Boden och då också korades till Sveriges roligaste revynummer. Numret skrevs av Håkan Runevad som också gjorde den på scen tillsammans med Bertil Schough.


Rena snurren – 1998

Rena snurren var första revyn för det gamla Krogseredsgänget på Falkenbergs Stadsteater. Första uppsättningen spelades i 35 föreställningar och sågs av ca. 13 500 åskådare vilket var ca. 3 000 mer än sista året i Krogsereds bygdegård. Kritiken från såväl publik som media var god och gav blodad tand inför fortsättningen.14